NAS

(Network Attached Storage)
Een centraal opslag systeem in uw netwerk, waarmee je beschikt over een veilige plaats om alle belangrijke bestanden te bewaren en te delen.

Zie het als je persoonlijke (dropbox, onedrive, icloud of googledrive). Geen betaald account om te beschikken over je eigen vertrouwelijk privé bestanden. Gewoon een compacte unit in uw eigen huis en/of kantoor. Met QuickConnect van Synology ook via internet toegankelijk.

Middels het bewezen DSM 7.1 (Disk System Management) heb je met een vriendelijke web interface om de NAS te beheren. Na de aanschaf van de hardware en installatie zijn er geen vaste maandelijkse kosten.

Afhankelijk van uw wensen, zijn er veel kosteloze toepassingen te installeren. Ik adviseer graag welke apps te installeren, zodat de NAS precies doet wat u er van verwacht. Meer weten vul het contactform in om een afspraak te maken.

Er is op de site van Synology een kenniscentrum waar je veel antwoorden op je vragen kunt vinden. Maar eenvoudig vertelt is het een behuizing voor een set HDD’s, die verbonden zijn met een moederbord. Aan de achterzijde van deze behuizing zitten twee of meerdere LAN aansluitingen. Hiermee kun je de NAS verbinden met een nerwerk. Er zijn twee model types; DS (Desktop-station) of RS (Rack-station).  Toegang voor gebruik en beheer gaat via IP-adres waarna uw in de webinterface van DSM komt. Gegevensbeheersystemen

Met een 2-drive DS nas kun je voor thuis gebruik al een gespiegelde kopie maken. Dat houdt in wanneer één van de twee HDD’s stuk gaat, er nog geen data verloren is! Een NAS met meer dan 2 drives heeft nog meer RAID mogelijkheden. Synology maakt gebruik van SHR (Synology Hybrid Raid) Dit geeft de mogelijkheid om een set hdd’s over te zetten in een andere NAS. Er is een handige RAID-rekenmachine tool.

Na de basis installatie kun je vanaf een willekeurige computer, tablet of smartphone bestanden opslaan en delen met andere gebruikers. Binnen een lokaal netwerk kun je eenvoudig netwerk verbindingen maken (Bijv.: \\NAS\data\) op een computer (Mac en/of Win) met een toegewezen driveletter. Waardoor het lijkt om een interne HDD te gaan.

Toegang tot persoonlijke data moet natuurlijk wel veilig beheerd worden. Als beheerder kunt u gebruikers aanmaken. Elk met een uniek en wachtwoord. Na de hardware (RAID) configuratie worden de gewenste mappen aangemaakt. Ook kunnen we groepen aanmaken, waarin gebruikers worden toegewezen, de groep met gewenste rechten wordt aan een map zijn gekoppeld.

Er zijn teveel toepassingen om op deze site  te beschrijven. Daarvoor kun je het beste op de site van Synology zelf kijken. Wel ik er een paar uitlichten die veel gebruikt worden;

  • Multimedia
  • Bestandsbeheer
  • Productiviteit
  • Data beveiliging
  • Gebruikersbeheer
  • Systeembeheer
  • Surveillance

Multimedia

Centraliseer al je digitale media en geniet ervan via je favoriete platvorm.

DS Photo

DS Photo

Importeer foto’s van je smartphone, tablet of digitale camera in overzichtelijke folders. Deel ze met het gezin en bekijk met de DS Photo app.

DS Audio

DS Audio

Beheer muziek, door éénmalig je muziek cd’s te digitaliseren. Luister ze makkelijk met de DS Audio app naar je persoonlijke muziek archief.

DS Video

DS Video

kijk al je video’s en deel ze met je familie en vrienden. Digitaliseer (rippen) éénmalig al je DvD’s, en speel ze af met de DS-Video app.

Bestandsbeheer

Beheer, synchroniseer en deel bestanden van meerdere systemen via een centraal platvorm.

File Station

File Station

Beheer gedeelde mappen en bestanden rechtstreeks vanuit uw browser.

Drive Station

Synology Drive

Maak efficiënt teamwerk mogelijk met gezamenlijk bestandsbeheer en synchronisatieservices tussen apparaten.

Drive Sync

Drive Sync

Synchroniseer bestanden en mappen tussen Synology NAS-apparaten om toegang tot de laatst gewijzigde bestanden mogelijk te maken.

Productiviteit

Verhoog de team met een suite van veilige toepassingen om samen te werken.

DS Office

Office

Maak en bewerk documenten, spreadsheets en dia’s samen met uw hele team, in realtime. Migreer bestaande documenten eenvoudig vanaf andere platforms en word 100% eigenaar van uw bestanden in een veilige privécloud.

Note Station

Note Station

Noteer en deel uw ideeën waar en wanneer u ook inspiratie krijgt. Verbeter uw productiviteit door to-do-lijstjes te maken met tijdige herinneringen.

DS Calendar

Calendar

Blijf georganiseerd met aanpasbare agenda’s en to-do-lijstjes die zijn geïntegreerd met Synology MailPlus, Contacts en Chat.

Data beveiliging

Bescherm je data tegen hardware storingen, natuurlijke rampen. Uw plan voor gegevensbescherming is zo sterk als de zwakste schakel in uw back-upketen.

Hyper Backup

Hyper Backup

Bescherm gedeelde mappen en LUN’s die dynamische gegevens of virtuele-machinegegevens bevatten met snelle en frequente back-ups naar andere Synology NAS-apparaten.

Snapshot Replication

Snapshot Replication

Bescherm gedeelde mappen en LUN’s die dynamische gegevens of virtuele-machinegegevens bevatten met snelle en frequente back-ups naar andere Synology NAS-apparaten.

Active Backup

Active Backup

Bescherm gedeelde mappen en LUN’s die dynamische gegevens of virtuele-machinegegevens bevatten met snelle en frequente back-ups naar andere Synology NAS-apparaten.

Surveillance

Beveilig je huis of bedrijf met een intelligent bewaking en camera beheer toepassing.

Surveillance

Surveillance station

Bescherm uw bedrijf of woning met een betrouwbare en intuïtieve bewakingsoplossing, bestaande uit krachtige en intelligente tools voor videobewaking, -beheer en -analyse.